Klatrefelt

Det er mange gode muligheter for klatring i Nord-Trøndelag: Hell, Flatanger, Bertnem, Storvika, Frigården, Frosta og selvfølgelig vakre Ekne.

Hell på Lånke kan by på korte og intense ruter på konglomerat. Feltet ble boltet boltet tidlig på 1990-tallet, og består av 10 sektorer med omlag 80 ruter fra grad 5- til 9+. Feltet har lett ankomst og er godt besøkt på grunn av sin nærhet til både Innherred, Stjørdal og Trondheim. I 2016 ble New Wave åpnet som er velegnet for nybegynnere. Det er ikke spesielt vakkert å campe i skogen på Hell, men det er et fint crag for ei rask og tung klatreøkt.

Hanshallaren i Flatanger er ei gedigen hule som er besøkt av mange fra verdenseliten i sportsklatring. Mest kjent er Adam Ondra som boltet og gikk Change (9b+) i 2012.

Flatanger har også mye klatring for alle oss andre, og svaveggen på Sandmælen er særdeles godt egnet for nybegynnere. Vi anbefaler virkelig å besøke Strøm Gård på Flatanger. Det er veldig fint å campe der, spesielt på våren og høsten.

Enda finere er det å campe på Ekne. Her får du både korte og buldrete ruter, og lange (20m+) utholdende ruter. Det er godt over hundre ruter fra grad 4 til grad 9. Sesongen på Ekne starter i mars og slutter seint på høsten. Det er et mylder av sektorer, og ikke veldig lett å finne fram til alle dersom man ikke er lommekjent. Øverveggen er lett å få øye på fra Purkvika. Noen av mellomveggene og nerveggen kan det derimot være litt vanskeligere å finne fram til. Men ikke gi opp! Den skjulte veggen og «Honnet» er nok for spesielt interesserte. Det kan likevel nevnes at Honnet på 50m har et uforløst potensial.

I føreren til Ekne kan du også lese litt om klatrefelt nærmere Frosta. Et fint lite crag som kan anbefales for folk som er glad i grad 7 og liker ekstremt kort anmarsj er Sottjønna på Frosta. Det er forøvrig et stort potensial for utvikling av nye klatrefelt i Frostaskaret.