Grupper og Kurs

Påmelding

Vi legger ut alle våre kurs på www.deltager.no. Nye kurs legges ut fortløpende, vanligvis før sommerferien og før jul. Send oss en melding dersom du ikke finner det du leter etter.

Brattkort

For deg som ønsker å ta brattkort kan du melde deg på Grunnkurs inne. Dette er et kurs som lærer deg enkel klatreteknikk, hvordan ta vare på din egen og medklatreres sikkerhet, og gir deg et godt grunnlag for å ta Brattkort. Deltagere må ha fylt 13 år innen siste kursdag, og deltagere under 18 år må ha foresattes samtykke for å delta på kurset. Ingen erfaring kreves, normal fysisk form. Varigheten er 12 timer.

Testen som gjennomføres for å få brattkort er ikke basert på deltagerens klatreferdigheter, men på deltagerens sikkerhetsferdigheter. For å bestå testen må deltagerne vise at de behersker utstyret som brukes ved innendørs klatring og at de innehar de praktiske sikringsferdighetene som kreves for sikker opptreden i klatreanlegget. Dette inkluderer sikring på topptau og led i tillegg til punkter som kameratsjekk, kommunikasjon og håndarbeid (NKF 2013).

Ungdomsgruppa

Gruppen er for ungdom mellom 13 år og 18 år som ønsker å trene. Det er et tilbud til ungdom som har litt klatreerfaring fra før, men det ingen krav om ferdigheter eller utstyr. Det er imidlertid et krav om gjennomført grunnkurs i klatring, eller at deltaker tar dette i løpet av de første ukene etter oppstart. Ta kontakt med gruppeleder angående dette, så finner vi en løsning.

Ungdomsgruppa bruker å besøke andre klatreanlegg i nærområdet, slik som klatreveggen på Steinkjer eller på Ole Vig videregående skole på Stjørdal. Dette er for å få litt variasjon i treningen og la ungdommene bli kjent med hva som finnes av muligheter. I løpet av våren og høsten introduseres også ungdommene for utendørs klatring på Ekne.

Bildet viser at ungdomsgruppa er en liten gjeng, sosialt fellesskap

Barnegruppa

Barnegruppa er et tilbud til barn mellom 6 og 12 år. Hensikten med gruppa er å introdusere barn for klatring på en trygg og morsom måte. Det vil være mye fokus på lek, men også på å lære sikkerhet og ferdigheter man trenger for å etterhvert å kunne klatre på egenhånd.

Det er ikke nødvendig å medbringe klatreutstyr eller betale for inngangsbillett. Vi ønsker tilbakemelding fra foreldre på gruppen, slik at vi kan få gode samlinger med barna. Foreldre som selv har brattkort er velkomne til å bidra som sikrere. 

Bildet viser at små barn liker å klatre

Instruktører og videreutdanning

Vi ønsker flere klatreledere og trenere, og kan derfor være behjelpelig med økonomisk støtte til utdanning. Dersom du er interessert i dette anbefaler vi at du først leser mer på Norges klatreforbund sin nettside om videreutdanning . Etter at du har blitt godkjent som klatreleder inne, så kreves det også større klatreferdigheter. Du må for eksempel lede grad 5 og 6 uten problemer for trener 1 og trener 2 utdanning. Kontakt oss om dette kan være noe for deg.